8. Evenimente publice și campanii
Last updated
Last updated
Scop
Să sporească vizibilitatea procesului de dialog și să prezinte procesul de lucru unui public mai larg, astfel încât să crească gradul de conștientizare cu privire la subiectele puse în joc și să obțină sprijin pentru reforme.
Raționament
Utilitatea acestui format depinde de gradul de încredere dintre părțile interesate și de sensibilitatea domeniului de politică în discuție. Având în vedere că obiectivul principal al procesului este de a dezvolta încrederea și de a deschide calea spre consens, "a face public acest proces" este întotdeauna un pas riscant, deoarece pune părțile interesate în fața opiniei publice și a propriilor grupuri de interese, limitându-le uneori marja de manevră pentru compromis. Prin urmare, ar putea fi recomandabil să se concentreze eforturile asupra cultivării încrederii și promovării consensului, mai degrabă decât să se urmărească o mai mare vizibilitate prea devreme în cadrul procesului.
Acesta este motivul pentru care, în cele mai multe cazuri, cel mai bun moment pentru a organiza o conferință este la sfârșitul etapei de construire a consensului, adică după ce participanții au convenit asupra unei foi de parcurs pentru reformă. O astfel de conferință finală ar trebui să aibă ca obiectiv principal diseminarea Foii de parcurs pentru reformă către publicul mai larg și aprobarea publică a acesteia de către principalele părți interesate implicate. Formatul conferinței va depinde de grupurile vizate, cum ar fi experții în politici, membrii guvernului și ai parlamentului, mass-media, beneficiarii direcți ai politicii în cauză sau publicul larg.
Rezultate
Sensibilizarea cu privire la necesitatea de a aborda unele aspecte cheie ale politicii sau politicilor în cauză.
Informarea și mobilizarea opiniei publice în vederea reformei politicilor.
O bază mai largă de sprijin pentru reformă.
Vizibilitate sporită a efortului colectiv.