Coordonarea diviziunii muncii
Orice efort colectiv necesită un efort de coordonare puternic pentru a alinia contribuțiile fiecăruia și pentru a promova sinergiile dintre ele. Acest lucru devine și mai important atunci când cercetarea comună este utilizată pentru a dezvolta legături și înțelegere reciprocă, în special atunci când părțile interesate implicate în procesul de dialog sunt diverse prin definiție și provin din tradiții organizaționale și manageriale diferite. Officialii publici nu funcționează în același mod ca asistenții sociali, activiștii sau cercetătorii dintr-un think tank, dar o astfel de diversitate de medii și capacități profesionale, departe de a fi percepută ca un dezavantaj, poate fi transformată într-un avantaj prin dezvoltarea unor mecanisme de coordonare solide.
În multe privințe, dialogul oferă participanților o ocazie unică de a ieși din mentalitățile lor respective și de a-și lărgi opiniile cu privire la problema societală care este abordată în mod colectiv, dar nu ar trebui să piardă din vedere principala valoare adăugată pe care fiecare dintre ei o aduce în cadrul deliberărilor. Concentrarea lor asupra sarcinilor specifice cărora le pot aduce un avantaj comparativ puternic trebuie să fie asigurată printr-o diviziune clară a muncii care, în conformitate cu filozofia INSPIRED, trebuie să fie convenită în mod participativ.
Acesta este motivul care a determinat EMC (Centrul de Educație și Monitorizare a Drepturilor Omului, gazda dialogului INSPIRED în Georgia) să implice organizații ale societății civile axate pe drepturile omului, parteneri sociali (cum ar fi Asociația Patronală Georgiană și Confederația Sindicală Georgiană), cadre universitare, reprezentanți ai partidelor politice (inclusiv membri ai Parlamentului), funcționari guvernamentali și mediatori într-o analiză comună a situației mecanismului de mediere a muncii din Georgia. Dinamica de lucru dezvoltată între toți acești actori după un an întreg de cercetare comună (din martie 2018 până în aprilie 2019), a deschis calea pentru identificarea comună a recomandărilor de politică pentru a spori eficiența mecanismului de mediere a muncii, care ar fi în cele din urmă conforme cu Foaia de parcurs pentru reformă INSPIRED.
Last updated