17. Antrenament

Tipul instrumentului: Dezvoltarea capacitâtilo.

Scop

Oferirea de sprijin personalizat acelor părți interesate care sunt esențiale pentru succesul reformei politice, în timp ce acestea trec prin propria reformă organizațională.

Raționament

Coaching-ul este o metodă de a sprijini o persoană sau o organizație să evolueze în direcția pe care dorește să o urmeze, prin conștientizarea propriului potențial și împuternicirea de a face alegeri pe care altfel nu ar îndrăzni să le facă singuri. Se deosebește de formare și de alte forme de sprijin, deoarece oferă o abordare mai individualizată care necesită o investiție mai mare pentru fiecare persoană/organizație țintă, atât în termeni de bani și timp, cât și de capital politic (deoarece faptul de a fi consiliat de o organizație internațională poate spori semnificativ reputația sau prestigiul "celui consiliat").

Sistemele de coaching trebuie să fie complementare cursurilor de formare și altor forme de consolidare a capacităților și trebuie utilizate în mod strategic, deoarece pot crea dezechilibre și potențiale rivalități între părțile interesate implicate în proces. Pe de altă parte, acestea pot da roade pe termen lung dincolo de organizația care beneficiază de coaching, deoarece transformarea acesteia poate avea implicații puternice asupra modului în care diferiții actori politici operează și relaționează între ei. În cele mai multe cazuri, formatorul poate fi un membru al unei alte instituții sau organizații locale, deși pot fi prevăzute și programe internaționale de formare.

Rezultate

  • Organizațiile cheie pentru procesul de dialog sunt sprijinite de-a lungul propriului proces de transformare.

  • Punctele slabe din lanțul de punere în aplicare a politicilor sunt identificate și consolidate.

  • Organizațiile evoluează în direcția obiectivelor politice convenite în mod colectiv și se adaptează la constrângerile specifice identificate în timpul procesului de dialog.

Last updated

Logo